Nov
2

15 ползи от приема на зелен чай

Предлагаме ви списък от 15 утвърдени и доказани ползи от пиенето на зелен чай. Освен редицата изследвания, много хора могат лично да потвърдят въпросните ползи и да се застъпят с две ръце за тази невероятна напитка, която с право може да се нарече „Елексира на младостта”. И така…

1. Когато пиете зелен чай, вие укрепвате духа си, повдигате настроението, засилвате паметта, а също така и мозъчната дейност.

2. Тази антиоксидантна бомба притежава и освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.

3. Намалява случаите на кариеси. Ако всеки ден пиете зелен чай, зъболекарят ще е все по-рядко посещаван от вас, твърдят редица изследвания на английски учени.

4. Поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.

5. Стимулира циркулирането на кръвта и енергията.

6. Зеленият чай е чудесна профилактика срещу рак и като цяло злокачествени образувания. Подпомага и действието на имунната система. Освен това действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.

7. Заради съдържащите се в него антиоксиданти, зеленият чай редовно приеман, забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.

8. Зеленият чай може да се похвали като един от най-полезните продукти, защото съдържа много вещества, които играят важна роля за човешкия организъм. Цинкът, например, който се среща в големи количества в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.

9. Зеленият чай, подпомага прочистването на кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

10. Заради своето диуретично действие, действа стимулиращо на отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.

11. Укрепва двигателната способност на организма и нервната система.

12. Мощно лечебно средство срещу затлъстяване. Разкрасително средство, което опъва кожата и отваря порите.

13. Влияе благотворно при очни болести и засилва очите.

14. Регулира баланса между алкалите и киселините в организма.

15. По време на летните горещини е най-добре да пиете зелен чай, защото той изстудява тялото и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Десетина минути след като сте изпили чаша зелен чай, кожните пори се отварят, температурата на тялото спада с градус-два, и вие се чувствате по-леко и приятно по време на големите горещини.

This entry was posted in Чай and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.