Jun
1

Чай в летните дни? Защо не?

В следващите редове ще  Ви убедим, че чаят е универсална напитка, независимо от годишния сезон. За да му се наслаждавате целогодишно.

Може да Ви звучи странно, но чаят е една от доказано освежаващите напитки в най-топлите месеци от годината. Много от чайовете запазват ценните си съставки както топли, така и студени, и са идеалното решение за горещините. Независимо дали пием черен, билков, плодов или зелен чай, освен съдържащите се във водата минерали и микроелементи тялото получава и множество други ценни вещества: голямо разнообразие от вкусове в малко калории! Студеният чай може да се консумира в неограничени количества, а и не натоварва бюджета Ви. Опитайте и ще останете приятно изненадани!

Горещият чай охлажда тялото. Ето как:

Когато пием горещ чай, тялото поема топлината му и започва процес на потене. Изпаряването на потта води до охлаждане и до възстановяване на топлинния баланс на тялото. Именно поради високата си температура напитката се пие на малки глътки, за да може организмът да я преработва бавно, без натоварване и без да се налага да работи на високи обороти. Така естественият баланс на течностите се регулира оптимално.

Поради съдържанието на кофеин чаят е и диуретик и като такъв има мощно охлаждащо въздействие, стига, разбира се, да поемете достатъчно количество вода. При нормални температури е препоръчително да се поемат поне по 2 литра течности на ден за задоволяване на телесните потребности. При по-топло време обаче нуждата от течности се повишава драстично и трябва да бъде задоволена своевременно, за да се предотвратят опасните последствия.

Други идеи за освежаващи напитки в летните горещини можете да прочетете тук: Оригинални рецепти за приготвяне на студен чай. 

Топъл или студен, черен или плодов- избора оставяме на Вас. Едно е сигурно – независимо какъв чай изберете, тялото Ви ще остане тонизирано, жаждата ще бъде утолена, а доброто настроение в летните дни – гарантирано. Ако сте любители на чая и искате да опитате нови, различни вкусове, или пък да научите още любопитни факти за тази напитка, посетете  нашият онлайн магазин за чай www.TeaTeam-Bulgaria.com.

This entry was posted in Чай. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.