Oct
23

Да отслабнете със зелен чай плюс някой други продукти е напълно възможно!

Качването на излишни килограми може да е голям проблем за всеки човек, но има едно средство, което може да ви помогне да ги свалите и да се поддържате в добро здраве и то се нарича зелен чай. Напрегнатото ни ежедневие постоянно ни поставя изпитания -пропуснато ядене, обилна вечеря, за да наваксате гладуването през деня, липса на време- има много фактори, които ни пречат да се храним здравословно и да не качваме излишни килограми. Основното правило, което ще помогне да свалим излишното тегло е да се изразходват повече калории, отколкото се приемат. Има помощници в тази борба, и те не са различните хранителни добавки и хапчета за отслабване, а съвсем естествени и полезни. Зеления чай е едно от тях. Той е доказано средство срещу натрупаното наднормено тегло, сваля го бавно, но трайно.

Освен него на помощ идва и гуараната. За това растение се смята, че въздейства на мастните клетки в организма като намалява обема им. Зеленият чай също спомага изгарянето на мазнините в организма. Ябълковият пектин и бирената мая също помагат срещу вредното тъпчене с вредни храни, като засилва чувството за ситост. Продават се в аптеките под формата на таблетки, като се приемат половин час преди хранене. Когато таблетките се разтворят в стомаха, се образува гел, който го запълва и намалява усещането за глад. Не забравяйте, че не съществува растение или хранителна добавка, която като с магическа пръчка ще стопят излишните килограми. Нужно е да си наложите постоянство и да си съставите здравословен режим на хранене. Освен него ще трябва да се подложите и на физическа активност, за да имате гаранция за добро здраве и чудесен външен вид. Има една стара китайска поговорка, която гласи: По-добре стойте три дена без храна, отколкото един ден без чай”.

Чая, особено зеления, няма равен по своите полезни свойства. Едва ли има друга напитка или храна, която да помага срещу толкова много състояния и заболявания. Древните китайци са открили чудодейните му свойства, използвайки го за лечение на главоболие и депресия.

Зеленият чай е богат на полифеноли – това е и неговата голяма тайна. Полифенолите са мощен антиоксидант, който освен, че е доказано превантивно средство срещу всички форми на рак, убива и вече образувалите се ракови клетки. Без обаче с това да навредят на здравите клетки. Освен това е ефективен и в борбата с лошия холестерол, както и действа профилактично срещу образуването на тромби в кръвта. Тромбозата, както вероятно знаете, е водеща причина за сърдечни удари и инсулти.

Така че вместо да купувате от скъпа по-скъпа козметика срещу затлъстяване, добавки, витамини и други с неясен произход и ефект, заложете на природата и доказаната сила на зеления чай. И няма да съжалявате.

 

This entry was posted in Чай and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.